Klassiek Ballet

Klassiek ballet biedt een solide basis voor elke vorm van dans, waarbij discipline, expressie en zelfvertrouwen gestimuleerd worden. Deze prachtige kunstvorm vereist zowel fysieke als mentale kracht, met een focus op het plezier van dansen. Onze lessen bevorderen niet alleen de ontwikkeling van ballettechniek, maar bieden ook ruimte voor creativiteit, muzikaliteit en persoonlijke groei van elke danser.

De klassieke balletles begint meestal met oefeningen aan de barre. Dit deel van de les helpt dansers op te warmen en hun spieren te versterken en verlengen. Typische barre-oefeningen zijn bijvoorbeeld pliés (buigen en strekken van de knieën) en tendus (het uitstrekken van de voet naar de vloer).
Na de barre verplaatsen de dansers zich naar het midden van de zaal voor oefeningen zonder steun. Deze oefeningen bevorderen balans en controle.
Daarna gaan we werken aan choreografieën waar we enkele weken aan werken. Vervolgens sluiten we af met stretch- en cooling-down-oefeningen om de spieren te ontspannen en blessures te voorkomen.

Lesinformatie

We passen elke les aan op de leeftijd en het niveau van de deelnemers. Ben je benieuwd hoe een dansles bij ons eruit ziet? Lees dan hier meer over de opbouw van onze lessen. Daarnaast vind je hier ook meer informatie over onze abonnementen en kledingadviezen.

Lees verder

Rooster

dinsdag

Klassiek Ballet

Tijd
Niveau
Leeftijd
Locatie
Docent
16:15 - 17:00
open niveau
6-8
Dansstudio Weesp
Jamilla
19:00 - 20:15
open niveau
14 en ouder
Dansstudio Maarssen
Maxime
19:00 - 20:15
open niveau
18 en ouder
Dansstudio Maarssen
Maxime

woensdag

Klassiek Ballet

Tijd
Niveau
Leeftijd
Locatie
Docent
14:15 - 15:15
open niveau
6-9
Dansstudio Bussum
Valerie
15:15 - 16:15
open niveau
8-11
Dansstudio Maarssen
Rosanne
20:30 - 21:30
open niveau
18 en ouder
Dansstudio Weesp
Evelien

Proefles & Inschrijven

Overweeg je om dansles te volgen en ben je nieuwsgierig naar ons lesaanbod? Vraag dan hier een vrijblijvende proefles aan! Maak kennis met onze dansschool & de docenten en ontdek welke les het beste bij je past.

Heb je je favoriete les al gevonden? Dan kan je je hier ook inschrijven voor de les. Je vindt hier ook alle belangrijke informatie over de tarieven en abonnementen.

Lees verder