Selectieklassen

Wil je op gevorderd niveau lessen volgen en je verder ontwikkelen als danser? Dan zijn onze selectieklassen wellicht iets voor jou.
In seizoen 2024-2025 zal onze selectie-afdeling bestaan uit allround talentklassen voor leerlingen vanaf 7 jaar & afzonderlijke urban, show/jazz/modern- klassen voor jongeren vanaf 10 jaar. Daarnaast hebben we een performance team voor volwassenen vanaf 18 jaar.
De focus binnen de selectie klassen ligt op ontwikkeling en praktijkervaring opdoen d.m.v optredens, wedstrijden en andere activiteiten en het verder ontwikkelen van hun technische, creatieve en artistieke kwaliteiten. Hieronder geven we je meer informatie over de verschillende klassen. 

Aspirant-leden kunnen auditie doen voor een van onze selectieklassen. De indeling van de klassen wordt na de audities bepaald op basis van het niveau van de deelnemers. Dansers worden verwacht aanwezig te zijn bij alle trainingen en evenementen.
Op onze website vind je het lesgeld voor seizoen 2024-2025. Daarnaast betalen alle leden van de selectieafdeling eenmalig een eigen bijdrage (selectieklassen €40, talentenklassen €15) per seizoen.

Rooster

maandag

Selectieklas Urban Junior

Tijd
Niveau
Leeftijd
Locatie
Docent
16:30 - 17:30
gevorderd
10-14
Dansstudio Weesp
Nader te bepalen

Talentenklas 7+

We vinden het belangrijk dat leerlingen kennismaken met verschillende dansstijlen zodat zij zich veelzijdig kunnen ontwikkelen. Binnen de talentenklassen streven wij daarom naar een allround ontwikkeling, waarbij aandacht is voor zowel urban-stijlen (streetdance/hiphop) als technische dansvormen zoals jazz en show.
De talentenklassen trainen 75 minuten per week. Daarnaast volgen de leerlingen een extra les binnen het reguliere rooster om hun danstechniek te ontwikkelen. Dit is een eigen les naar keuze.

 

Show Junior / Teens

In de show selectie is er aandacht voor een mix van show, streetdance en jazzdans. De basis van de trainingen bestaat uit de wekelijkse selectietraining, waarbij aandacht is voor het ontwikkelen van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie en het aanleren van choreografieën. Het creëren van uitstraling en het overbrengen van energie zullen belangrijke elementen zijn binnen de trainingen. Dit wordt in de praktijk gebracht middels deelname aan diverse optredens en wedstrijden. De show teams trainen 75 minuten per week. Daarnaast volgt de selectie-leerling een verplichte extra technische les om de danstechniek te ontwikkelen.

Urban Junior / Teens

In onze urban selectie is er aandacht voor een mix van urban dansvormen, waaronder hiphop, streetdance en dancehall. De basis van de trainingen bestaat uit de wekelijkse selectietraining, waarbij aandacht is voor het ontwikkelen van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie en het aanleren van choreografieën.
Het creëren van uitstraling en het overbrengen van energie zullen belangrijke elementen zijn binnen de trainingen. Dit wordt in de praktijk gebracht middels deelname aan diverse optredens en wedstrijden. De show teams trainen 75 minuten per week. Daarnaast volgt de selectie-leerling een verplichte extra technische les om de danstechniek te ontwikkelen.

Modern Jazz Junior / Teens

In onze modern jazz selectie is er aandacht voor het ontwikkelen van de jazz techniek en werken we aan expressie en creativiteit.
De basis van de trainingen bestaat uit de wekelijkse selectietraining, waarbij aandacht is voor het ontwikkelen van conditie, kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie en het aanleren van choreografieën.
Het creëren van uitstraling en het overbrengen van energie zullen belangrijke elementen zijn binnen de trainingen. Dit wordt in de praktijk gebracht middels deelname aan diverse optredens en wedstrijden. De show teams trainen 75 minuten per week. Selectie-leden volgen daarnaast een verplichte extra technische les om hun danstechniek te verfijnen en te versterken.

 

Performance Team

Een talentvolle groep dansers ouder dan 18 jaar, staat klaar om indrukwekkende optredens en evenementen te verrijken. Onze dansers schitteren niet alleen als ondersteuning voor artiesten, maar zorgen ook voor onvergetelijke momenten op bedrijfsfeesten en eventuele promotieoptredens. Elke week traint het team 75 minuten aan de performance van onze dansers, terwijl we tegelijkertijd bouwen aan een uitgebreid dansrepertoire. Verschillende stijlen, zoals modern, jazz, musical en zelfs Feminine Heels, worden zorgvuldig beoefend. Het volgen van extra reguliere lessen is niet verplicht, maar raden we het aan om naast deze activiteiten een technische les te volgen. Dit bevordert de ontwikkeling van technische vaardigheden, flexibiliteit en kracht, waardoor onze dansers hun artistieke expressie naar nieuwe hoogten kunnen tillen.