Primair & secundair onderwijs dansles

Primair & secundair onderwijs

Dansstudio Van Harten is gevestigd op meerdere locaties in de Gooi- en Vechtstreek, van waaruit wij danseducatie lessen verzorgen voor het primair en secundair onderwijs, kinderopvangcentra en andere organisaties. Elke workshop van Dansstudio Van Harten wordt gegeven door gespecialiseerde docenten die uitblinken in hun eigen discipline.
Met onze danseducatieprogramma’s voor primair & secundair onderwijs leggen we de nadruk op kwaliteit en een positieve benadering. Ons hoofddoel is om de deelnemers in de eerste plaats plezier en ontspanning te laten ervaren. Dit streven we na door de cursisten actief en positief te motiveren. Hierdoor ontstaat een veilige leeromgeving tijdens de dansles of workshop, waarin de deelnemer zich zelfverzekerd voelt en de ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling.
De workshops kunnen op losse basis of wekelijks worden verzorgd. Iedere workshop wordt op maat gemaakt, zo is alles mogelijk. U bent welkom om uw eigen ideeën betreft de invulling van de dansworkshops met ons te bespreken zodat wij u optimaal van dienst kunnen zijn. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden.

Wilt u meer weten? Stuur ons een e-mail naar info@dansstudiovanharten.nl met de aanvraag of bel ons gerust even op 06-42168910.

Al enige jaren werken wij, het Vechtstede College, samen met Dansstudio Van Harten. En altijd met plezier. In de maanden oktober, november en december organiseren wij culturele workshops voor de eerste en tweede klassen. We hebben dan een rijk aanbod van allerlei soorten dans, verzorgd door de dansschool. De workshops die ingepland worden zijn prima: Deskundige docenten, flexibel wat betreft ruimtes en muziekinstallaties en vooral enthousiast. De leerlingen genieten. Dit jaar hebben wij de dansschool gevraagd enige lessen te bedenken voor het vak ckv. Het doel was een korte kennismaking met verschillende dansstijlen. Vier keer zijn we naar de dansschool geweest. De leerlingen leerden wat hiphop, klassiek, musical dance en breakdance inhielden. Ze hebben zelf lekker gedanst en daarna een korte, eigen choreografie gemaakt. Alle leerlingen deden enthousiast mee en hebben genoten.
Deskundige docenten, flexibel wat betreft ruimtes en muziekinstallaties en vooral enthousiast. Kortom, wij zijn erg blij met de samenwerking met Van Harten.

Irma Grotholt – docent Vechtstede College Weesp

Doelen & inhoud

Bij elke activiteit voor het primair & secundair onderwijs is het mogelijk om als opdrachtgever de focus te bepalen zodat wij de lesinhoud hierop aan kunnen passen. Doelen zijn o.a.: Lichamelijke gezondheid, cultuureducatie, creatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en/of geestelijke gezondheid.

Lees verder

DANSSTIJLEN & OPZET

Onze activiteiten worden op maat gemaakt. Wilt u een eenmalige workshop, een lespakket voor de klas of een activiteit voor de hele school inplannen? Alles is mogelijk.
De workshops kunnen op locatie of in de dansstudio’s te Weesp, Maarssen of Bussum plaatsvinden.
Hieronder geven we enkele voorbeelden:

KORTE WORKSHOPS

Korte workshops zijn workshops die eenmalig worden gegeven aan een groep leerlingen. In overleg kan er een kleine eindpresentatie plaatsvinden, of een andere vorm van afsluiting.
Korte workshops zijn bijvoorbeeld heel geschikt op feestelijke dagen, vlak voor een vakantie of als afwisseling/verdieping op het reguliere lesprogramma.
Voorbeelden:

> Thema-workshop

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: Lente, Sinterklaas, Feest, Vakantie, Dieren, wereldreis, etc.

> Maak je eigen dans!

In deze workshop zullen we zelf aan de slag gaan als dansmaker. De leerlingen zullen zelf bepalen welke dansstijlen en danspassen ze gebruiken om hun eigen dans te maken. Ze zullen in kleine groepen werken aan een choreografie. Hierbij zullen de leerlingen allemaal een gedeelte van een dans maken die we vervolgens zullen samenvoegen tot één knallend optreden.

> Dansimprovisatie

Bij dansimprovisatie gaat het om dansplezier, je vrij durven voelen in je lichaam. Het gaat niet om pasjes of vorm, maar om je eigen dans. Je leert hoe de ruimte, de muziek en de vorm invloed hebben op je bewegingen. We zullen onderzoeken wat lichaamstaal betekent, hoe beeld je emoties uit? En welke muziek hoort daarbij? Hierbij laten we de leerlingen kennismaken met het verwerken van een doel en uitgangspunt in een dans. Op welke manieren kun je communiceren door middel van dans?

PROJECTEN VOOR DE HELE SCHOOL

Bij een schoolproject wordt de gehele school betrokken, of een gedeelte ervan. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een workshopdag, een grote voorstelling of een open podium voor alle leerlingen. Bij een open podium kunnen alle dansstijlen en talenten voorbij komen. De leerlingen die op het podium willen staan worden begeleid door onze docenten waarbij aandacht wordt besteed aan kwaliteit, uitstraling en performance. Het is daarnaast ook mogelijk om een serie workshops te organiseren waarbij groepjes leerlingen of klassen toewerken naar een gezamenlijke voorstelling, een optreden, of een wedstrijd.
Wij worden graag uitgedaagd om uw wensen te verwerken in het project, bijvoorbeeld een grote aankondiging, een afscheid of een goed doel.
Voorbeelden:

> Dansparcours

We plannen meerdere workshops tegelijk in, waarbij een klas ca. 2 of 3 workshops van ca. 20 minuten volgt in verschillende dansstijlen. De klassen rouleren onderling en volgen zo allemaal verschillende workshops.

> Workshop met eindpresentatie

We werken min. 2 uur aan een choreografie met een klas, waarbij we de workshop afsluiting met een presentatie.

> Warming-up

Hoe begin je de dag leuker dan een vrolijke warming-up?

> Dance-battle

Dé ultieme danswedstrijd op je eigen school! In dit project gaan we met meerdere klassen de strijd met elkaar aan. Elke klas bereidt in meerdere workshops een dansoptreden voor die zij op één gezamenlijke avond aan elkaar showen.  De muziekkeuze en dansstijl mogen door de leerlingen zelf gekozen worden. Elke klas wordt begeleid door onze docenten. Tijdens de voorbereidende workshops zal er veel aandacht zijn voor samenwerking, creativiteit en eigen inbreng.

DANSKLAS

In een dansklas wordt met een vaste groep leerlingen wekelijks aan een bepaalde dansstijl gewerkt, met eventueel een eindpresentatie. Dit kan binnen of buiten schooltijd, of bijvoorbeeld tijdens het overblijven. Met dansklassen binnen uw muren kunt zich als school profileren als een plek waar ook aandacht wordt gegeven aan creatieve/culturele ontwikkeling. Wij denken ook graag mee hoe een dergelijke klas aansluit op uw eigen lesprogramma, bijvoorbeeld als er een thema-maand is of een bepaald onderwerp bespreekbaar gemaakt moet worden.